Naslovnica      Biografija         Glasba         Video         Novice        Studio VOX     Fotoalbum       Kontakt     
NOVICE
Novi singel Petra Dirnbeka "Prva služba"

Peter Dirnbek se tokrat predstavlja s "Prvo službo", novim singlom, ki bo svoje mesto našel tudi na prihajajočem jesenskem albumu brežiškega kantavtorja in njegove nepogrešljive spremljevalne zasedbe Vox Populi. "Gre za povsem resnično zgodbo in ko si »muzičar« najde prvo službo, ki ni povezana z glasbo, je to seveda nujno potrebno ovekovečiti s primernim hudomušnim besedilom in glasbo," je ob izdaji povedal Peter. Snemanje pesmi je potekalo v studijih Boruta Antončiča in Enosa Kuglerja, slednji je odgovoren tudi za aranžma in produkcijo "Prve službe".

Sicer pa bo novi album Petra Dirnbeka njegov drugi po vrsti. »Od izdaje albuma »Peter Dirnbek & Vox Populi« je minilo že 6 let in vsekakor je čas za nove podvige in premike. Album, ki ga z ekipo že intenzivno zaključujemo, bo nared jeseni, na njem pa se je znašlo predvsem veliko novih izkušenj in spoznanj, na podlagi katerih rad gradim svoje glasbeno delo,« je še dodal vedno nasmejani Brežičan.

Youtube povezava: Peter Dirnbek - Prva služba

Za vse, ki spremljate naše ustvarjanje...

Po sedmih letih od izdaje debitantskega albuma Peter Dirnbek & Vox Populi vam poklanjam celoten album v posluh in prenos na vaš izbran medij. Eden od razlogov je tudi ta, da imam od 1111 izdanih primerkov v svoji posesti le še en CD, ki ga bom, upam, lahko nekoč pokazal svojim otrokom. Trenutno s skupino delamo na novem albumu, zato si želim, da bi si s to gesto kupili čas in nahranili vašo potrpežljivost. Vesel bom, če boste glasbo delili z ljudmi, ki so vam blizu.

Nov videospot Daj

Predstavljamo vam svoj tretji videospot za pesem DAJ, ki je bolj dokumentarne narave. Zaželeli smo zabeležiti svojevrsten vrhunec svojega ustvarjanja s koncertom v živo na Radiu Slovenija.
Poleg omenjenega koncerta lahko v spotu vidite še vajo na predvečer koncerta, pot s starodobnikom na koncert in igrani vložek, ki smo ga posneli poleti v Cerkljah ob Krki. V glavni vlogi z igralskim nasopom debitira naša NIKA!


Še nekaj besed o sami skladbi. Glasbo je napisal naš kitarist Miha Koretič, besedilo sem spisal januarja 2010 na Tajskem, prvič smo jo zaigrali skupaj na vaji večer pred omenjenim koncertom.
Sledilo je snemanje v studiu našega bobnrja Enosa Kuglerja, ki je tudi sicer v največji meri odgovoren za audio produkcijo te skladbe. Mastering je naredil Martin Žvelc, pod videoprodukcijo pa se je podpisala LIJA media.


Na koncu skladbe nas preseneti nežni ženski vokal, zato naj bo ta zahvala tudi na koncu (Angleži bi rekli: "Last but not least...")... Dame in gospodje, Ana Šimenc!

Tako, upamo, da vam bo izdelek všečen in imejte v mislih, da z nizko proračunskim projektom nismo imli v mislih prestavljati mej video produkcije.

Peter Dirnbek & Vox Populi
Ogled videospota: Peter Dirnbek & Vox Populi - DAJ

Peter Dirnbek & Vox Populi bodo nastopili na Radiu Slovenija

Peter Dirnbek & Vox Populi bodo nastopili na Radiu Slovenija, Prvi program, 24.4.2010 ob 20.00.


Nastop bo v živo pred občinstvom v Studiu 14.


Vabljeni k poslušanju in ogledu koncerta!

Snemanje videospota Za vse ljudi

Peter Dirnbek & Vox Populi snemajo svoj prvi video spot za pesem Za vse ljudi iz pred dobrim letom dni izdanega debitantskega albuma, ki je izšel pri založbi Vox Records .

Gre za velik projekt, ki bo trajal dva snemalna dneva na idiličnih naravnih lokacijah v Brežicah, kjer fantje tudi živijo in ustvarjajo. Skupaj s številno produkcijsko ekipo, kateri predvodita direktor fotografije Jure Črnec in režiserka Svetlana Dramlič, bo v projekt vključenih preko petdeset ljudi.

Video bo sneman na pravi, 16 mm filmski trak in bo nastal v koprodukciji VIZUALNEGA LABORATORIJA in ARKADENE.

Prva klapa bo padla 9.7.2008 ob štirih zjutraj na sotočju Save in Krke. Ob tej priložnosti pa vabimo vse zainteresirane statiste, da se udeležijo snemanja množičnega finalnega prizora, ki bo v soju bakel posnet v Kostanjevici na Krki v četrtek, 10.7.2008. Ob 18.00 se zberemo v Kmečkem hranu, kjer bomo pred zadnjim prizorom nazdravili filmskemu krstu.

Peter Dirnbek & Vox Populi

Novi singl Razglednica

Sredi decembra 2007 je v samozaložbi (ob podpori Občine Brežice) izšel Singl Brežiška Razglednica tudi v materializirani obliki. Za grafično podobo je zopet poskrbel Klemen Razinger, na njej pa poleg Razglednice najdete še naslovno pesem iz prejšnjega albuma Radi ljubljeni bi b´li. Obe skladbi sta vizualno podkrepljeni s fotografijami, ki si jih lahko ogledate tudi sami v zavihku "VIDEO".

Promocija debitantskega albuma v MC Brežice

Za mano je prva promocija novega albuma. Nekaj utrinkov si lahko pogledate v rubriki foto ali Video.
Hvala vsem, ki ste mi pomagali ustvariti ta večer.

Izšel debitantski album Peter Dirnbek & Vox Populi

Peter Dirnbek & Vox Populi je debitantski album brežiškega kantavtorja, ustvarjen z ljubeznijo, trmo in pomočjo ljudi, ki so verjeli, da znajo, zmorejo in si upajo.

Velika mera vsega naštetega je bila potrebna, da so uspešno prispeli na cilj marca 2007. Album vsebuje enajst skladb, v samozaložbi pa je izšlo 1111 primerkov digitalnih nosilcev zvoka.

V petek, 23.3.2007, ob 21. uri, se bo v Mladinskem centru Brežice zgodil promocijski koncert.

Uživali boste lahko v kantavtorski glasbi, ki je svojevrstna mešanica različnih glasbenih stilov, predvsem pa je zapis in refleksija avtorjevega iskanja, zorenja – skratka življenjskih vrhuncev, ki so se ga dotaknili do te mere, da je duša zapela.

Zvočno preprogo bo stkala skupina prekaljenih glasbenikov, ki jih lahko z eno besedo poimenujemo Vox populi, poimensko pa so:
Dejan Jerončič - klaviature
Enos Kugler - bobni in
Sebastjan Podlesnik – bas kitara

Pred koncertom bo otvoritev fotografske razstave odličnega fotografa in grafičnega oblikovalca Klemna Razingerja, ki bo postavil na ogled svoje fotografije, ki so nastale ob oblikovanju cd naslovnice in knjižne vloženke.

MEDIJI
• SavaGlas - Japonska
• Intervju Posavski Obzornik
• Intervju Gloss
Arhiv nastopov>>
© Peter Dirnbek Izvedba: 1Ainternet.net